dongen2018kl

De fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Dongen bestaat uit drie personen:Martin Montens (fractievoorzitter), Tonny Dijck (fractiesecretaris) en Maurice IJpelaar. De fractie wordt ondersteund door een steunfractie. Momenteel bestaat de steunfractie uit: Fons Meijerink en Wietse Dijck.. 

PvdA 05 kopie kopie 002Fractielid (Fractiesecretaris)

Tonny is lid van de fractie van de PvdA Dongen. Hij is te bereiken per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Tonny (1966) woont sinds 1997 samen in ’s Gravenmoer en heeft twee zoons.

“Ik ben jaren geleden betrokken geraakt bij de plaatselijke afdeling als gevolg van problemen die we ondervonden met het zorgbeleid. Ik ben toen ook lid geworden van de PvdA. Ik begon als steunfractielid en sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid.”

De lokale politiek kan ook echt het verschil maken, voor een eerlijker en socialere samenleving. De gemeente staat voor enorme uitdagingen: eerst het decentraliseren van allerlei zorgtaken vanuit de landelijke overheid naar de gemeenten, en vervolgens de daaruit voortvloeiende bezuinigingen. Wij als PvdA moeten ervoor waken dat de menselijke maat op de agenda blijft.

Als inwoner van ’s Gravenmoer wil ik ook de belangen van de kleine kernen bewaken. Ik ben zelf geboren en getogen in een dorpje van 1500 inwoners in Drenthe, en ’s Gravenmoer past me als gegoten. Ik heb me in het recente verleden uitgebreid ingezet voor de Heemkundekring en ben lid geweest van de Ouderraad en Medezeggenschapsraad van OBS De Springplank.”

Tonny is vliegtuigbouwkundig en bedrijfskundig ingenieur. Hij is in 1997 in ’s Gravenmoer komen wonen en werkt bij een grote machinebouwer in Etten-Leur als project manager.

Binnen de PvdA fractie richt Tonny zich op:
Onderwijs en educatie, afvalbeleid, milieu, duurzaamheid, energie, waterbeheer en natuur, participatiewet, werk en inkomen en uitkeringen, sociale zaken en re-integratie.

Fractievoorzitter

MartinMartin is al jaren lid van de gemeenteraad in Dongen en sinds deze periode namens de PvdA.
Per 1 januari 2020 mis Martin fractievoorzitter..

Fractielid

MauriceIJMaurice IJpelaar heeft in de periode 2014-2018 de PvdA vertegenwoordigd in de gemeenteraad in Dongen en is nu teruggekeerd vanaf 1-1-2020 als opvolger van Eline van Boxtel.

 

WietseWietse Dijck, partijlid uit 's Gravenmoer, is sinds 2020 toegetreden als fractieondersteuner.

FonsMeijerinkFons Meijerink is naast lid van het ombudsteam ook fractieondersteuner van de PvdA afdeling Dongen